Back to all Post

Ministrica Ivana Mijatović u posjeti Kući sporta RSD Sloboda

U kući sporta RSD Sloboda je upriličen doček Ministrice kulture sporta i mladih Tuzlanskog kantona Ivane Mijatović i pomoćnice ministra za sport i mlade Lejla Elezović. Tom prilikom su, Aid Berbić – predsjednik Upravnog odbora RSD Sloboda, Edina Selesković – konceptualna umjetnica i Jasenko Elezović-generalni sekretar RSD Sloboda, upoznali gošće sa idejom, realizacijom i konceptom rada Kuće sporta RSD Sloboda za čime su prisutne iskazale veliko interesovanje.

Kuća sporta RSD Sloboda je dizajnirana na moderan i suvremen način, koristi najnovije tehnologije od dizajniranja u virtualnoj realnosti do multimedijalnih aplikacija i instalacija. Koncept Kuće sporta je urađen u koloritu i simbolizmu Slobode, a inspiracija dolazi iz Tuzle. U suštini Kuća sporta je dizajnirana kao sklop analognih i digitalnih instalacija, ona je jedna prostorna knjiga, ona je jedna interaktivna instalacija. Kuća sporta ima 15 interaktivnih ekrana koji vas mogu odvesti u nove sadržaje, a i postoji mogućnost virtuelnog obilaska.

Nakon prezentacije i obilaska Kuće sporta RSD Sloboda gošće su iskazale želju i potrebu za podrškom kao i riječi pohvale na ideji održavanja kontinuiteta historijskih tokova RSD Sloboda Tuzla sa udruženim članicama. Sa ciljem unapređenja sporta i uključenja sto većeg broja djece i omladine u sportske kolektive.

RSD Sloboda Tuzla broji preko dvije hiljade članova te smo najmasovnije, najstarije sportsko društvo na području Bosne i Hercegovine. Okosnica smo razvoja sporta u grada Tuzla i Tuzlanskog kantona

Add Your Comment

Sva prava zadržana © 2020. All Rights Reserved

Strogo zabranjeno preuzimanje materijala.
Designed by PC PRVA POMOĆ