RSD Sloboda - 100 godina ponosa

Postojanjem 100 godina može se pohvaliti mali broj društava i klubova kako na ovdašnjim, tako i širim prostorima. Za to vrijeme ostvareni su zavidni rezultati klubova članica, koji su od svog osnivanja, pa do trenutka obilježavanja 100 godina postojanja RSD Sloboda izrasli u uzorne sportske kolektive.
Atletičari Slobode Tehnograda već nekoliko godina su najuspješniji u BiH, a više od deset reprezentativaca postiže zapažene rezultate i na evropskim takmičenjima. Bokserski klub, svoj rad je bazirao na radu sa mlađim kategorijama. Pune tribine, dobri rezultati i orijentacija na domaći igrački kadar, garantuju da najstariji član RSD Slobode – fudbalski klub Sloboda uspješno gazi ka mjestu koje mu i pripada. Uspjeh u ovoj sezoni i veliki iskorak naprijed su napravili rukometaši RK Sloboda Solana koji su obezbjedili stabilan prvoligaški status i već se prave planovi da se ostvari plasman koji omogućava igranje u međunarodnim takmičenjima – SEHA liga. 

Košarkaši OKK Sloboda su prebrodili krizu i već niz sezona su pri vrhu naše košarke. Među najboljim u svojoj konkurenciji su i plivači, čiji mladi naraštaji redovno pune klupske vitrine trofejima sa domaćih i međunarodnih takmičenja. Kuglaši napravili smjenu generacija, konsolidovali svoje redove te postali državni prvaci BiH. Na mlade su se oslonili i u šahovskom klubu, hrvačkom i teniskom klubu i jedni i drugi, a i treći su svoj kvalitet već dokazali i dalje dokazuju na raznim međunarodnim turnirima. Ženski odbojkaški klub je za kratko vrijeme postojanja osvajač Kupa FBiH, a kruna kvalitetnog rada u klubu je ulazak u Premijer ligu BiH. Smjenu generacija su pokrenuli i u Muzičkoj sekciji, gdje uz kvalitetan i stručan rad očekuju u budućnosti kvalitetne rezultate. 

Ako se uspjeh jednog društva, između ostalog, mjeri po rezultatima njegovih članica, onda se RSD Sloboda Tuzla, pored svega što ga je već 100 godina krasilo, ima čime pohvaliti.

1960
1960
2019

Sva prava zadržana © 2020. All Rights Reserved

Strogo zabranjeno preuzimanje materijala.
Designed by PC PRVA POMOĆ