Back to all Post

Kuća sporta posjetioce ostavlja bez daha

Prošlog petka u Tuzli je otvorena Kuća sporta Radničkog sportskog društva Sloboda koja je prvi savremeni muzej jednog sportskog društva u Bosni i Hercegovini. U proteklih nekoliko dana mnogi gosti su iskoristili prostorije Kuće sporta za jednu turu sjećanja kroz crveno-crnu historiju i slobodno možemo reći da su komentari nakon prvi posjeta sjajni. Mnogi su ostali bez teksta, rijetki su mogli sakriti oduševljenje i emocije, a neki su se čak vratili po nekoliko puta.

Veliki broj ljudi posjetio je tuzlansku Kuću sporta. Građani Tuzle, gosti iz drugih gradova, mlađe generacije sportskih zaljubljenika, ali i stariji naraštaji u potrazi za svojim uspomenama na zidovima muzeja. Među posjetiocima su također bile i neke poznate ličnosti sportske scene današnjice. Jedan od njih je košarkaški sudija Ademir Zurapović koji je sudio nekoliko utakmica, kao i veliko finale, na Olimpijskim Igrama u Tokiju 2020. godine.

Pored Zurapovića, Kuću sporta u sa porodicom posjetio je i kapiten rukometnog kluba Sloboda Emir Suhonjić, dvostruki osvajač kupa Bosne i Hercegovine sa crveno-crnim timom u prethodne dvije sezone. Ostali timski sportovi također su imali svoje predstavnike pa smo na sekciji fudbala zatekli talentovanog fudbalera Slobode Alena Kurtalića sa svojim društvom. Kada je košarka u pitanju, iskusni centar OKK Sloboda Draško Albijanić došao je u muzej podsjetiti se kako je to izgledalo u njegovoj prvoj epizodi u Tuzli i naravno da se veoma brzo pronašao na odjelu košarke.

Da nisu u pitanju samo aktuelni sportaši pokazuje i primjer naše sugrađanke Alme Kostić, profesorice u Srednjoj Građevinskoj školi u Tuzli. Profesorica je prvu posjetu odradila sa svojom porodicom te je potom, u sklopu vannastavnih aktivnosti, okupila cijelo odjeljenje četvrtog razreda kojem je razredni starješina kako bi posjetili Kuću sporta. Kada je riječ o stranim gostima, ambasadorica Francuske u Bosni i Hercegovini Christine Toudic svoj dolazak u Tuzlu iskoristila je da sa svojim saradnicima posjeti i našu Kuću sporta. Nadamo se da je ovakav primjer samo jedan u nizu od onih koji nas očekuju u budućnosti!

Add Your Comment

Sva prava zadržana © 2020. All Rights Reserved

Strogo zabranjeno preuzimanje materijala.
Designed by PC PRVA POMOĆ