Rukometaši Slobode na jakom turniru u Varaždinu, prvi susret s domaćinom

“Nema odmora dok traje obnova” ekipe tuzlanske Slobode za ponovni start u Premijer ligi BiH. Igrači trenera Mirze Bulića odigrali su do sada četiri susreta, a 28. augusta i, protiv direktnog konkurenta u ligi, ekipe Maglaja, pokazao je da su Tuzlaci s pravom najavljivali visoke ambicije u prvenstvu.

Detalj sa utakmice Sloboda – Ohrid 2013 (Foto: DZ)

Nekada su Maglajlije u Mejdanu znali servirati “gorku čašu” Tuzlacima, ali su prije dvije noći potpuno razmontirani rezultatom 34:25, u igri u kojoj je bilo mjesta i za “poletarce”, pa ne čudi što se na listi strijelaca našlo čak 12 imena, među kojima je, po pravilu, dominirao “momak sa sto ruku”, Davor Kadić (9 golova).

No, za Slobodu nema predaha, jer već u petak i subotu imaju novu provjeru. Sudjelovat će na vrlo jakom Međunarodnom rukometnom turniru “Željko Pajtak” u Varaždinu, gdje će se za trofej boriti u konkurenciji Proleter Naftagasa iz Zrenjanina, Jeruzalem Ormoža (Slovenija) i domaćina Varaždina 1930.

Upravo će “crveno-crni” na startu turnira, u petak od 18 sati, iskušati kvalitet ekipe Varaždina 1930, dok će od 16 sati igrati Proleter Naftagas i Jeruzalem Ormož.

U subotu od 16 sati planirana je utakmica za 3. mjesto, dok je finale u 18 sati. Nadamo se da će “solari” igrati za pobjednički pokal.

Do kraja priprema, Sloboda će odigrati još revanš utakmicu s ekipom Maglaja (7. septembar), dok će prvu prvenstvenu utakmicu odigrati u Goraždu, 14. septembra, kada počinje prvenstvo BiH sa 17 ekipa.

Dosadašnji rezultati Slobode:

Tuzla: Osijek 35:26
Tuzla: Ohrid 2013 – Međunarodni turnir Slobode 30:31
Tuzla: Metaloplastika (Šabac) – Međunarodni turnir Slobode 22:23
Tuzla: Maglaj 34:25 (mp)

(tuzlalive.ba)

Post a comment